receptek : joghurtos almaleves fahéjas habgaluskával |
joghurtos almaleves fahéjas habgaluskával
2005.01.31. 08:05
hogyan készítsd el, nagyon finom!
Joghurtos almaleves fahéjas habgaluskával
Hozzávalók: 5 db alma, 2 dl joghurt, 1 evőkanál szegfűszeg, akácméz ízlés szerint, 4 dkg liszt, 1,5 teáskanál őrölt fahéj, 2 db tojásfehérje, 1 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál kristálycukor a galuska főzéséhez
Az almákat egy kivételével megpucoljuk, kimagozzuk, feldaraboljuk és egy liter mézes vízben feltesszük főni. A szegfűszeget teatojásba rakjuk vagy gézbe tekerjük, és így tesszük a levesbe, mert így majd könnyen el tudjuk távolítani az edényből. Együtt főzzük, míg az alma meg nem puhul, a teatojást kivesszük, az almát összeturmixoljuk vagy szitán áttörjük. Visszatesszük a tűzre és újra felforraljuk. A joghurtból és a lisztből habarást készítünk, belekeverjük a levesbe, kiforraljuk, végül akácmézzel ízesítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és hozzákeverjük a fahéjat. A fahéjas habból evőkanál segítségével galuskákat formázunk, és cukros vízben kifőzzük őket úgy, mintha a madártejhez főznénk a habgaluskát. A levest hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.
Elkészítési idő: 35 perc Egy adag: 1260 kJ/300 kcal Ajánlott ital: édes fehérbor - Tokaji Késői Szüretelésű Furmint 2000
|