dinnye cukorban
2005.01.31. 08:00
Dinnye cukorban,
Már javában itt a gyümölcsszezon. Hogyan dúsíthajuk az alapjában véve ártalmatlan gyümölcsöket, amelyekből már egyébként is degeszre ettük magunkat?
Dinnye cukorban
A nem túl érett dinnyét meghámozzuk, kétfelé vágva a belsejét kiszedjük, ha a húsa belül lágy, a puha részét kanállal kivágjuk. Gerezdekre szeleteljük, ha hosszú kétfelé vágjuk. Enyhén citromos vízbe tesszük, majd lecsurgatjuk. Zománcozott lábasba téve egy rétegben cukorszirupot adunk hozzá (1 liter vízhez 50 dkg cukorral), annyit, hogy ellepje jól a gyümölcsöt. Ezután ezt felforraljuk, majd forrás után azonnal félretesszük, és másnapig hűvös helyen tároljuk. A következő nap a dinnyét szitára tesszük, és a cukrot 10-20 percig beforraljuk. Ha a cukor kihűlt, beledobjuk a dinnyét, és félretesszük. Ezt a műveletet másnap megismételjük. Aztán üvegekbe rakjuk a finom dinnyecsemegét.
|