vérnarancslekvár
2005.01.31. 07:56
Vérnarancslekvár Három darab, 4 dl-es üveget alaposan megmosunk. 12 vérnarancsot meghámozunk, a fehér hártyáját is leszedjük. Gerezdekre bontjuk, mindegyiket kimagozzuk, felaprítjuk, a levet felfogjuk. Kb. 1 kg gyümölcshús és lé marad meg. A gyümölcsöt, a levét 35 dkg kristálycukorral zománcos edényben összekeverjük, közepes hőnél felfőzzük, a képződő gyümölcsízt folytonosan keverve tovább főzzük, közben 3 percenként lehabozzuk. Az elkészült, gyöngyöző lekvárt a steril, száraz üvegekbe töltjük, lezárjuk. 2 perc múlva az üvegeket fejjel lefelé megfordítjuk, és így hűtjük 20 percig. Ezután a talpára fordítjuk, hűvös és sötét kamrában tároljuk
|